k@ki2 SkoDenG

Monday, October 31, 2011

~ sAyANG diA... ~

Angin pagi berlalu meresap jiwaku...
Burung-burung menyanyi berkicauan....
Desir ombak berlalu memukul ke pantai...

Suria pagi menyinar megah di angkasa
Embun di hujung rumput mula pudar
Desir ombak berlalu memukul ke pantai
Bagai hati yang pilu yang merayu...

haha mcm A.samad Said oiii.... (feelin habisss... )

cewahhhh.... tetiba kan!! hhaaaha 

......*******.......
hehe smpat lg pg td pas brekfst port biasa...
ada one of my ofismate bwk mende chomel ni dtg opis...
ingat dinosor ke hapa td dlm kotak..
rupanya mende nih..... hihihi...



tadaaaaa!!!!!





hehe chumel kan menda ni???
namanya ROSSi ok!!
haaha kau adoo?? xdoo kan!! kah3

 tgok rossi dok atas riba cik mahh oi.....
dia suka la tu.. hik3...

 ko tgok.. pndai kan menda nih wat photoshot!! 
aku xsuruh pon dia pose cenggini....

 hehhe... ni kunun2 ala model kot!!
bajet nti dapat la kuceng pompuan plak ble pose gini.. 
hik3 :)

 erkkk?? 
ermmmm dia mnyusu botol hokeh!!!
ngeeee....


 nii... nurse kat petshop!! hahahaa 
bkn2... hehe smngat la aihh .....
kak na'imi dok lap kuceng tu..
buang apa yg xchumell kat muka dia... 
hheeeehheeeee ....


 haaaaa.... susu ni la dia minumm...
tapi kompem xjadi hanjeng punyo!!
hahhaa tu nmpak x.... ado kuceng sx...
so, kira bleh la si rossi minum gak!! hik3



kesian... dipaksa oleh cik mah utk brgambo...
hhaha.... tecekik si rossi nih..


haaa... nak la tu kannnn!!!! kannnnn!!
amek sndrik!!! hahaha gila kejam... 
ok... nk g wat keja...


dok sini diam2 ehh...

ha dok diam2.... xmo noty2... hehe 
cian dia..... ngeeee :D

akhir kata... ha nah ambekkk!!
aku dan rossi yg chumel!!
hahahhaaa ok bye!!


Monday, October 24, 2011

~ Al-Quran MukJiZat TerAGunG ~


Ketika anda membawa AL-QURAN, 
respon syaitan ialah biasa saja, tengok je...

Ketika anda membukanya, 
syaitan mula curiga.

Ketika anda membacanya, 
syaitan mula gelisah.

Ketika anda memahaminya, 
dia mula kejang.

Ketika anda mengamalkan AL-QURAN, 
dalam kehidupan setiap hari, dia stroke...
.
Teruskan membaca AL-QURAN dan mengamalkannya agar syaitan terus stroke. 
Ketika anda ingin menyebarkan pesanan ini, syaitan pun mencegahnya.
Syaitan kata, 'JANGAN SEBARKANNYA, KERANA IA TIDAK PENTING LANGSUNG!'

Fikir2 kanlah dan SELAMAT BERAMAL... (^_^)(^_^)

Tuesday, October 11, 2011

MenYirapp oiii...

hadoi... lepas satu... satu lagi... bkan dua ye.. tapi SATU... huhuhu...
adehhh... cmna nak cita nih... huh!!

hurmmmm ..........ptg smalam.... dlam pkul 5 suku cenggitu la.... aku rasa mcm nak blik..
ok la.. trus angkat beg .. punch out n blah ar..... mcm biasa!
then bila dah smpai kat basement pnya parking... dari jaoh dah nmpak ada keta blocking keta aku...
ha inilah keta yg HOT sangat kat Jabatan aku... CantiK kan??


hoho ... still sabar... pk mcm biasa.. standard la kat sini susah parking kan... 
so, dgan rasa segan silu usha kiri kanan.. zap! zap ! zap!! xde orang pon..



ok xpe.. try la tolak.. sekali tolak... harammm xgerak!! rupanya tarik hand brake.. 
urmmmm cuba cari inisiatif laen... kebetulan kat lot 178 tu keta tu dah kuar... 
knon dengan harapan ada lah peluang utk aku keluar kan... 
sekali try xbleh weh!! xmuattt nyahh!! adehhh.. 
siap trun gi tgok bajet muat ke xmuat... 
nak sdpkan ati lagi... aku pon "ha muat ni.. muatt!"
aku pon.. ok try.. bla dah dkt ja.. memg Xmuat wehh!! huh!!

hurmmmmm.... siap maen riverse2 suma... dah mcm maen keta laga lak!! huhuhu... 
tp aku xgive up lagi la dgn situasi tu... still cuba sedaya upaya...
memg menyirap la time gini... adehhh... tgok la tu... aku rasa kalaw hari2 balik
tgok kat keta cntik tu xde surat cinta dari jabatan memg aku pelik ar!! hahaha
memg wanted sgt nih aku rasa!! tp dia rileks ja... 
aku rasa surat dia tu dah bleh tutup fail dah tu... heheheeee

hurmmm.... then aku dah xtawu nak wat menda lagi.. aku ada nampak kat dashboard keta tu.. 
dia tinggalkan fon no... so, aku pon tanpa segan silu lagi konfiden nih... tepon la pemilik en.merce ni kan... 
bkn sekali.. bukan dua kali.... tapi dah banyak kali.... 
aku tepon still xangkat.! dah mcm 10x kot!! geram!! geram!! gerammm!!

Then, lpak2 minum kopi dpn keta aku tu... ha bleh plak kan!! 
a few minutes.... ada la akak yg park sblah kanan keta aku tu trun...
dia tnya.... "org ni xturun lagi ke? dah call dia?? hand brake tarik x?? "
hurmmm... aku pon ckp la... "dia tarik hnd brake.. dah tolak... tp xgerak!! 
col pon xangkat jgk! xtawu la kak.."

agaknya akak tu kesian kat aku... trus dia pon ajak aku tolak sama2... mana tau kot2 jalan plak keta tu..
hehee dah try ngan akak tu pon... still x gerak... huhu.... 

pastu tny akak tu... "akak park kat mana? "
akak tu ckp.. "tu ha sblah tu je.. "
hahaaaa memg rezeki aku la...... 

apa lagi weh.. pas akak tu kluar... tros la aku men riverse kan keta aku tu ha.. 
sikit2 then trus dpt kuar...
alhamdullillah la kan.... at least xdak la aku tggu owner keta tu ...
smpai org sidai baju pon bleh kering kan bju tu.. hahhaa...
then aku pon bila dah kluar... trus park btol2 dpan keta dia... 
perhhh... cari pen ngan kertas... 
nak tulis nota di hati untuk beliau.... 
ha sekali memg ada la apa yg dihajati.. hehee aku pon tulis gini...


xnampak eh?? ha aku tulis berbunyi melodi nya gini :

"Encik,
kalo dah blocking kete org, tarik hand brake, ltak no tel pon,
no point jgk kalo x angkat ye.
t.kasih :) 
P/s :buang je tel tu... "

haha gitu la bunyi nye.. keh3... then trus gi letak kat keta dia.. hahaa blahhh!!
errr... tetiba owner keta tu call.. tp aku reject je... pastu dpt msg cmni...
"who is this?"

perghhh.. memg terkesima la anto msg gitu kat aku... aku pon... reply ..
jap2 check sent item... haha ha cmni..

"U make me in trouble n now u asking who am i?? u ltak la no fon mcmne sx pon,
same mcm xltak. i call u rase mcm bnyk kali jgk kan. sori 2 say bout this. thanks i dah boleh keluar... :) "

ha gitu ar... 
pastu dia reply.. 

"owhh.. sori .. im blocking your car... ya, mmg patut buang nombor tu,
tadi jmpa boss. ni siapa nama?
I hutang u teh ais.. nanti kalau u nak teh ais ke.. milo ais ke.. 
u trun cafe nak suruh i blnja mkn pon .. u just call me..Ty. "

hahahaa jahat ke aku weh?? hhaha xkan.. xkan... hik3.... 
yg laen2 xleh cita ar.. heheheee
kesian plak kan... hihihi

ok bye!!

...........



~ ERkkkk !! kenYanGG...

hai tawan2.... hihihi... nak crita lagi la ari ni..... 
cuaca di sekitar sini agak suram sbab mcm xdak semangat nak keja ari ni...
hehe tapi dah mula rajin nak berblogging... heheee
bla big2 boss tadakkk.... mula la anak2 boss nih dah mck ghimau sekor2... 
hahahahaa tp xdak la mengganas kat opis...
still menten cute k... kontrol2 lagi eh.... hahahha

hehe tgahari td suma dah pakat2 stuju nak p UNITEN!! 
wah klass kau jah!! erkkk... best ka??
hohhooo jgn tanya banyak la kalau kat uniten tuhhh!!!
mcm2 ada weh..... adehhh... memg sorg2 pon selera nk mcm dinosour kan!!
hahaha mcm2 bli tadi weh.... 
ada murtabak uniten tu yg paling HOT okeh!! kau hado??
hahaa lantak la.... jnji aku ada... 

ha ni antara makanan yg kami beli tadi... gini la ghopenye...


ha ada pasemboqq... nasik ayam.. cucuq bagai2 aneka ragam cucuq la... laksa pon ada... coconut shake tu jgn tinggai... hehee err...ha hat hangit tu Murtabak dia na... memg mabeless!!!! tgok ja hagitt... tp bla makan .. perhhh... meleleh ayaq lioq oii.... 
tgok mrtabak dia lagi bsar dari polisterin kan!! hahhaaaaa tu yg best tu... memang kenyang!! 

auuummmmmmmm!!! hahahaa tgok ni.. 
kak farehah tak sabaq nak trkam dah!! hahahaa...
gila RAKUSS!! kah3


piewitt2... cik sue bleh kontrol gi nih.... hahahaha 
rileks ja.. (tp dlm hati : bila depa nk mkn ni.. xsabaq dah aihhhh... hehe)


haa hat ni lgsong xpeduli.... tgok style cam ngantok ja kak na'imi ni...
hehheee maap kak!! (ni gmbq paling cun) hahhahaa


ha cik echah ni xmakan pon... xlalu... 
ambik bau saja dah kenyang ok... 
hahahaaaa

tapi paling syok tgok kak farehah makan.. 
fuhhhh.. fuhhhh... memg beselera la..... sapa hat xdak selera bila tgok dia makan ja...
truih ada selera nk makan... xcaya?? ha tgok ni... 
gaya dia cmna bila makan... hehe weeeeeeeee.......


hahaha dan lagi di saat2 terakhir makan!!! keh3
apa pon kak, hang memg TERBAEKKKK!!
xsia2 la .... xmembazir... BAGUSS...

p/s  : "MEMBAZIR ITU AMALAN SYAITAN"
  (^_^)(^_^)

ok dah knyang... tdoq seround 2 round!!
k bye!!

Monday, October 10, 2011

PemergiANnya 1 Kehilangan.....

hurmmm...... macam x pecaya ja kan...
org yg kita lgsung xpnah jmpa...
lgsung xpnah brborak face to face pon boleh 
meninggalkan kesan pada kita..

rasa sedih plak bila dpt taw one of my friends kat fb meninggal..
pdahal aku rasa cam semalam ja ber muka buku ngan dia...
slalu dia tinggalkan jejak kat wall or any pic yg rasa dia bleh komen..
dia komen slagi mampu.... 

bla aku post kat wall fb aku... even 2 3 hri pon dia akan smbg blik komen tu 
smpai kita yg balas... maen balas membalas...
kdg2 tu hari2 maen poke2....  bla bkak fb ja dia poke..
then aku poke balik.... 

pastu smpai satu hari tu  aku dah reply poke dia..
tp xde pon dia poke balik.... urmmmm xpnah terpkir apa2 pon..
just pk mcm biasa dia bzi ngan keja kot.... 
lg pon ktorg slalu jek men gadoh2 kat fb...
tp gadoh biase2... org ckp mlawak2 la... huhuhu

hari ni dpt taw yg beliau telah kembali kepada pencipta Nya... 
aku mcm terkilan jgk sbb bru taw ari ni.... dah 2 ari abg nan 
meninggal... dia mninggal 8 oktober 2011 tp aku dpt info dri kwn fb 
jgk... dia pm inbox..

  • Padil Joey
    • salam kak, betol ker abg nan dah xder??
  • Shah Kolikushon
    3 hours ago
    Shah Kolikushon
    • hah?? xde ape??
  • Padil Joey
    3 hours ago
    Padil Joey
    • akk tgk page abg nan..dorg kata abg nan dah meninggal
  • Shah Kolikushon
    3 hours ago
    Shah Kolikushon
    • hah?? jap..
    • ha ah la dik!! tp xtawu pon.. seyes tkejot!
  • Padil Joey
    3 hours ago
    Padil Joey
    • sy lagi terkejot..sy ingt akk tawu
  • Shah Kolikushon
    3 hours ago
    Shah Kolikushon
    • seyes dik akak xtawu!! ya allah... tawu x knp??


  • Padil Joey
    3 hours ago
    Padil Joey
    • dorg kata dy meninggal mase tgh tido...akk g la umah dy..melawat
  • Shah Kolikushon
    3 hours ago
    Shah Kolikushon
    • dik.. akak xtawu rumah die... akak xpnah jmpe dia.... akak just dlm fb je ngan die... tp dah lame... rase mcm dah knal lame dik!!! terkilan gak rase xleh nk g mlawat..
  • Padil Joey
    3 hours ago
    Padil Joey
    • ermmm...xpe la kalo mcm tu...sedekah je la al-fatihah..
  • Shah Kolikushon
    3 hours ago
    Shah Kolikushon
    • seyes sedih.... even xpnah jmpe... :(


      hrmmmm...... memg sedih.... aku dah anggap abg nan ni dah mcm abg aku sndri bleh brgurau senda.... kgkadang tu ada yg tnya.. " cah, nan jakpor tu BF hg ke??" huhu sbb ape?? sbb bnyak je komen dia kan... huhuhu ...

      semoga abg nan tenang di sana... 
      doa kawan2 mengiringi abg...


      AL-FATIHAH............




      "SEmoga Roh BEliau dicucuri Rahmat.. aminNNN "


      Daripada Allah kita Datang 
      Kepada Allah Jua Kita Kembali...

      Kami redha dgn pemergianMU.......
      Moga ditempatkan di tempat orang yg beriman....
      (V_V)(V_V)
      :(

Wednesday, October 5, 2011

JOm NEnGok WAyanG MAlam NI

EH... EH... .malam ni saya cik echah baru nak p tgok wayang cita ni..


hahaa ketinggalan kan??
ahhh... ada aku kisah...... hohoho ada yang ckp best... dan ada jgk yg ckap xbest.... 
TAPI.... org ckp xkenal maka xcinta.... so, mlm ni la saat2 nebes yg dinantikan!! cewahhhh... mcm nk kena lamar ja mlm ni.. hahha .... xpa.. xpa... brangan la sat oiii..... hihi...

ha ni riview sikit cita "BINI2 Ku GangSTer" ni..... 

.......................................... *****************.................................................

Manja dan Herry adalah sepasang suami isteri yang sangat romantik dan saling sayang menyayangi. Bagi Herry, Manja adalah seorang isteri dan suri rumah yang baik. Sedaya upaya Manja cuba menyembunyikan identitinya sebagai seorang ketua kumpulan gangster. Dipejabat, Herry kerap dibuli oleh Mat Saja, tetapi setiap kali Herry dibuli pasti Mat Saja akan menerima balasannya. Perkahwinan mereka yang sudah berusia 2 tahun itu masih belum dianugerahkan anak disebabkan Manja yang pernah mengalami kecederaan perut akibat kisah silam, membuatkan Manja berasa serba salah lalu cuba mencarikan seorang isteri yang boleh memberikan anak untuk suaminya yang tersayang. Ia juga adalah untuk mengalih perhatian Herry dari mengetahui aktiviti luarnya yang semakin sibuk setelah bergelar ketua kawasan, tambahan pula kawasannya kerap diganggu oleh musuhnya Min Siam.


Manja melamar Reanna, rakan sepejabat Herry yang baru untuk menjadi madunya. Walaupun redha dengan perkahwinan suaminya yang baru, jauh disudut hatinya perasaan cemburu melihat kemesraan Reanna dan Herry. Maka berlakulah perang dingin antara Manja dan Reanna dirumah. Sedang mereka asyik bergaduh, tiba – tiba Herry menghilangkan diri. Kedua dua madu itu berusaha mencari Herry di merata tempat, Manja bergegas ke tempat musuhnya iaitu Min Siam, kerana khuatir Herry diculik ahli kumpulan Min Siam.


.....................................***********************..........................................
p/s : ini ehsan dari GSC okeh.... ermmmm... tp aku ngopi ja!! hahaa maap!! tp kalaw xcopi... xkan aku nak reka sndri kot kan... hehee ok bye!

Tuesday, October 4, 2011

Hanya UTkmu BEautiFul Tulips... (^_^) cewahhhhh...

Ingatlah sahabat…
Bunga itu menguntum indah,
Menyeri dan mekar memerah,
Dipuji dengan berbagai-bagai madah,
Esoknya bunga itu gugur ke tanah,
Serpih demi serpih ia punah,
Tanpa daun dan kelopaknya musnah.

Sahabatku…
Engkau bukan layu seperti bunga,
Dan aku bukan kumbang yang akan mengambil madunya,
Lambang bunga lambang sementara cuma,
Tetapi perjuangan kita tiada penghujungnya,
Daerah kita bukan daerah cinta,
Bukan masanya untuk memujuk kasih asmara,
Tiada senda gurau memanjang yang meleka,
Kerana kita dalam memperjuangkan agama.
Sahabatku..
Disini uda dan dara telah berkubur,
Kita bina atasnya jihad yang subur.

Ingatlah sahabat…
Bumi kita bumi yang payah,
Penuh peluh, air mata dan mungkin darah,
Bila kita jejak tapaknya perlu punyai wadah,
Ikuti dibelakang ulama’ supaya tak goyah,
Bila dikatakan pada mu: Perjuangan itu amat susah,
Kau katakanlah kembali: Aku mengharap hanya
keredhaan dari Allah.

Sahabatku…
Semalam telah layu sekuntum bunga,
Telah gugur dari jambangannya,
Tetapi itu bukan perjuangan kita,
Bukanlah itu sebagai lambangnya,
Mulut telah kaku untuk bertanya,
Hati malu untuk memikirkannya,
Tidak seperti dahulunya,
Kita kuat berhujah dan bersuara.

Ingatlah sahabatku..
Kerana dulu dan kini kita tetap seorang mujahid,
Yang merindukan dan memburu syahid,
Maaf kiranya tuturku yang pahit.

Senyumlah sahabat..
Senyumlah dan serilah wajah,
Walau pudar dan hambar datang tak sudah,
Belajarlah menjadi seorang mujahid dan mujahidah,
Doaku agar kita berani seperti Hamzah,
Malah punyai semangat seperti Sumaiyah.



p/s : aku amek kat tenet ni taw jah..... 
bepeluh ketiak aku cari syair ke sajak ni utk ko!!
ikhlas nih.. (^_^)
kat org laen aku xbuat taw!!
ko sorg je...
huhuhu rindu ko!!

~ Lebiu KoranG laaa... ~

Erkkkk... tetiba nak post lg la kat sini...
acam best ja taip...
bleh taip laju2... hahaa ko bleh??
ahhh gasak ar... lntak ko la....
keh3......

hihihi... mcm best plak bila jumpa pic depa ni.... 
hohoho kenangan masa raya ri tu kot...
kalaw xsilap la...
ni suma antara dak2 kelaih aku yg 15 org ja time form 5...
hehee suma cute mute kan...
trutama harus lah... AKU!! hahahaa
dlu msa skolah malu2 la kunun....
kaver baeekkk pnya .... 
la ni ... bla pakat bawak diri masing2... 
ha mula la dok cita smpai xengat pakcik hat kat sblah ni dok gebang ngan kawan dia... hahhahaaaaaa besa la lama xjmpa pakcik oi....hehee maapkan kami la ye... heheee 
apa pon pakcik2 memg kelassss la... siap blckberry torch even nek moto kapcai ja...
hahaa salute la kat pakcik...
P/s : kalaw anak pakcik hensem.. sila kirim salam ye... hik3...

haha apooo dah merapu.... layannnkan  je lah..... SEE!! 

 ~ TogeTher we Are ONe ~

erkkk.... YaP... maap Lupa ltak Nama hg!! hehee
xpa kannn... 
ang xsuka publisiti murahan mcm syapik!! kah3...

 kenangan nihh... dan lagi snap dpan skolah dlu... ehheheee TAhniah weh kemeramen aku!! cewahhh...


  ni suma ChamPIoNN men Bowlingg... ada BRann??? heheeee Aku lari dlu ar... hihihi

"maaf... mereka pasangan Couple"

ok bye..... heheheeee sila pilih yg mana bekenan n leave your fon no here..... hahahaaaaa 
(^_^)(^_^)